Волен бяга от полицията, водят го принудително

Бившият депутат е обвинен в извършването на 2 престъпления

Волен бяга от полицията, водят го принудително | StandartNews.com

Волен Сидеров избяга днес от СДВД-МВР и разследващият полицай разпореди принудителното му завеждане. Това съобщи държавното обвинение днес. Волен Сидеров е бил призован да се яви в 15 ч. в сградата на СДВР-МВР в качеството му на обвиняем по досъдебно производство, образувано в Софийската районна прокуратура за предявяване на постановление за привличане на обвиняем и взимане на мярка за неотклонение „парична гаранция“.

На входа на СДВР-МВР, общинският съветник от „Атака” е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района. В тази връзка разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лицето, уточниха от държавното обвинение.

По-рано днес прокуратурата обяви, че на Волен е определена 50 000 лв. гаранцията, която трябва да бъде внесена в 14-дневен срок. Софийската районна прокуратура повдигна две обвинения Сидеров.

 

Обвинението е за отправени призиви за нарушаване на противоепидемиологичните мерки в условията на извънредно положение. Спрямо Сидеров е предявено и обвинение за това, че на 13.04.2020 г. противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Отделно, Софийската районна прокуратура се е самосезирала и образувала второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване, излъчено на 13 април Сидеров отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат обвинения срещу него. От държавното обвинение го цитират: „Правете си сметката, тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!”; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!”.

Разследването и по този случай продължава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай