Събота,

Военна колона стресна България! МО спешно обяснява

От: Редактор -
780
Военна колона стресна България! МО спешно обяснява
A
A
A

На 15 март от Румъния към учебен полигон „Ново село“ се е придвижила военна автоколона. С нея са транспортирани личен състав и бойна техника на пехотата.

Придвижването е във връзка с ротация на формирование от Сухопътните войски на САЩ, което от 16 март се включи в съвместната българо-американска подготовка „Joint Training“ на учебния полигон. Това заявиха от министерството на отбраната във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура. 

В четвъртък на 17 март, във връзка с предвидените тренировки в рамките на деня два военни вертолета изпълняват полети от Румъния към учебен полигон „Ново село“ и обратно, се казва още в съобщението.

От ведомството припомнят, че съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В „Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, съобщават още от министерството.

 

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички