Внимание! Ето към коя граница да тръгнем

Кои гранични пунктове също трябва да се използват

Внимание! Ето към коя граница да тръгнем | StandartNews.com

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Гърция, Румъния и Сърбия, съобщават от "Гранична полиция". По границата с Турция и Северна Македония движението е нормално. Данните са към 6 часа тази сутрин.

Границата с Румъния: Трафикът е интензивен на вход и изход на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

Границата с Гърция: Трафикът е интензивен на вход и изход на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Сърбия: Трафикът е интензивен на вход и изход ГКПП "Калотина".

В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай