Вижте на кого помага вицепрезидентът Йотова

Подкрепи кампанията „Да играем ЗАЕДНО“ за люлки за деца с увреждания

Вижте на кого помага вицепрезидентът Йотова | StandartNews.com
  • Подкрепи кампанията „Да играем ЗАЕДНО“ за люлки за деца с увреждания

Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи кампанията „Да играем ЗАЕДНО“ за изграждане и монтиране на комбинирана люлка-везна, на която деца със специфични потребности и деца без такива могат заедно да се люлеят. Инициатор на кампанията е Анна Йончева, която е и автор на проекта „Различните“ деца на България“. Георги Пейков и Михаил Николов са съмишленици на Анна в идеята за споделена детска игра.

Днес в столичния парк „Света Троица“, след като веднъж бе счупена и след редица административни пречки, отново бе монтирана люлка-везна – уникално за България съоръжение, което позволява на деца с увреждания да не се чувстват изолирани на детската площадка. За по-малко от година са произведени осем такива люлки, три от тях вече радват децата в София, Плевен и Стара Загора.

На емоционалното откриване на люлката 15-годишната Вики зарадва присъстващите и вицепрезидента с изпълнение на „Я кажи ми, облаче ле бяло“. Илияна Йотова поздрави „двигателите“ на кампанията за енергията и куража.

Анна Йончева стартира проекта „Различните“ деца на България“ през март м.г., за да покаже, че всяко дете е различно, защото е уникално, а не защото има специфични потребности. Анна организира срещи на деца с увреждания с техни връстници, на които се учат се да общуват и играят заедно.

Детските усмивки тя запечатва във фотографии, които представя на специални изложби. „Опитала съм се да ги покажа от другата страна – предизвикващи не съчувствие, а усмивки и благодарност, че могат да научат всички останали на съпричастност“, казва Анна Йончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай