Вино вместо ботокс

Червеното забавя стареенето и изглажда бръчките

Вино вместо ботокс | StandartNews.com

София. Виното забавя стареенето на организма благодарение на високото съдържание на антиоксиданти. Предпазва от "старчески" болести и има чудодеен ефект върху външния вид благодарение на съдържащия се в него мелатонин. Дамите, които искат младежка кожа, могат да разчитат на виното, за да намалят бръчките. Някои козметични салони на Запад са започнали да го прибавят към продуктите си и дори да го нанасят пряко върху кожата. Специалистите твърдят, че има вълшебен ефект, разказва Вили Гълъбова от Divino. Именно виното е един от продуктите с най-високо съдържание на природния антиоксидант ресвератрол. Той отключва и стимулира работата на определени гени и така води до подобрение в цялостната обмяна на веществата.

Последни in-vitro тестове са доказали стимулиращия ефект на ресвератрола върху сертуините - протеини, които увеличават живота на клетките и повишават устойчивостта им на стрес, разказва Гълъбова. Мерната единица за съдържанието на този елемент в хранителните продукти е ORAC. За да се почувства ползата от антиоксидантите, Американската агенция по лекарствата препоръчва дневна доза от 3000 до 5000 единици ORAC. Средностатистическият съвременен човек консумира само 1000 единици на ден. Най-масовите и любими плодове като ябълка и банан дават съответно 218 и 221 единици ORAC. Боровинката се счита за една от най-полезните храни в света, защото от нея могат да се набавят 2400 единици ORAC. В същото време пък червеното вино има средното съдържание на антиоксиданти 3000 ORAC единици. Абсолютен шампион по този показател е вино, произведено в България, 100 грама от което съдържат цели 8700 ORAC единици. И все пак въпреки всички полезни свойства на виното, специалистите препоръчват да не прекаляваме с него. Оптималната дневна доза за дамите е една чаша червено вино, а на господата са позволени две

Какво пием и ядем, с какво се храним - това ще е основна тема по време на първия форум за вино и храна в България - WiFo, по време на DiVino.Taste 2012. Събитието събира под един покрив 37 от най-добрите български винопроизводители и ще се проведе на 17 и 18 ноември в Централния военен клуб в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай