Виктор от Ню Йорк направи нова песен за България

Виктор от Ню Йорк направи нова песен за България | StandartNews.com

Талантливото българче от Ню Йорк Виктор Велинов направи нова песен за България. Миналата година в навечерието на националния празник 3 март той трогна до сълзи много българи по целия свят с видеото на „Откъснатите цветя на България" и направи чистосърдечна реклама на Трънския край, като каза пред медиите, че това, според него, е раят на Земята. По тази причина месец преди да стане на 9 години трънчани го обявиха за почетен гражданин на Трън, откъдето са корените на неговата майка Кристина Велинова.

Сега песента се казва „Не давайте България". Текстът е на майката на Виктор, а музиката е написал самият Виктор. Аражиментът е на неговия музикален педагог в Ню Йорк Александър Чазов. Във видеото, което всеки момент ще се появи в канала за споделяне You Тube като бек-вокалистки участват момичета Мартина Радославова и Нели Минчева, с които Виктор записа и първата и песен, но този път участва и неговата сестричка Вера. Кадрите край океана и в българската църква в Манхатън са снимани от майката на Виктор, а монтажът е направен от българската компания „Зографик Филм", чийто собственик е неговият вуйчо Лъчезар Велинов.

„Направихме тази песен с огромна любов към България, но и с малко тъга. Посвещаваме я на всички родолюбиви българи и не-българи, които обичат и милеят за България, независимо от националността им, етническия им произход, вероизповеданието и местожителството. Искаме тя да обединява, тъй като общото помежду ни е много повече от различията. Искаме нейното послание да е морална и духовна норма в решенията на тези, от които зависи бъдещето на страната ни.", сподели Кристина Велинова преди официалното появяване на песента. Аудиозаписът вече е предоставен на няколко български радиа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай