В протеста: Днес сватбари, вторник - туроператори

Вместо яйца, днес уши летят към МС

В протеста: Днес сватбари, вторник - туроператори | StandartNews.com

За 18-а поредна вечер в центъра на София се събират протестиращи с искане за оставката на правителството и на главния прокурор. Мястото на демонстрацията отново е районът между президентството и Министерски съвет.

Минути преди 19:30 ч протестиращите започнаха да хвърлят свински уши по сградата на Министерския съвет. През последните дни те замеряха зданието с домати, яйца, както и рула тоалетна хартия.

По-рано днес Отровното трио публикува апел до президента, лидерите на политически партии, НПО-тата и синдикатите и ги подкани да призоват симпатизантите си към гражданско неподчинение. Целта е да се блокира страната на 29 юли и да се формира митинг-протест в столицата същия ден от 10 ч.

Обстановката е спокойна. Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано.

Освен протестиращи има няколко полицейски коли и бусът с озвучителна техника, който е паркиран така, че да блокира движението по булевард "Цар Освободител". Броят на хората нараства в последните часове.

Двойка младоженци решиха да направят фотосесията си на фона на събиращите се пред фонтана на президентството. На мястото има и много търговци, които продават вувузели, свирки и трибагреници.

Туроператори и туристически агенти излизат на протест в 11.00 ч на 28 юли пред Министерския съвет, за да изразят недоволството си от пълното неглижирането от страна на правителството на проблемите на бранша вследствие на пандемията, съобщи Обединение „Бъдеще за туризма".

В Пловдив тази вечер няма протест. Организаторите заявиха, че продължават със своите искания следващата седмица.

В Дупница десетки автомобили с клаксони и развети знамена, с плакати за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев се включиха автошествието, което тръгна от центъра на града. То мина по околовръстния път и градския парк "Рила". Това бе четвъртият протест в Дупница. Той завърши с митинг пред общината и до главния пл. "Свобода". В протестите в Дупница, а на няколко пъти и на тези в София, участва неизменно художникът и местен активист Николай Табаков.

Във Варна 17-а поредна вечер варненци, обединени около обща кауза и искане за промяна, отново се събраха пред сградата на общината. И тази вечер те призоваваха за оставка на правителството и на главния прокурор. Стотици скандираха "Оставка", "Оставка и затвор! Бойко е позор".

Протестират и българите по света. За поредна вечер нашенци се събраха пред посолството ни в Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай