Велико Желев побесня! Тежки думи за България

Реши какво да прави с бизнеса си

Велико Желев побесня! Тежки думи за България | StandartNews.com

Часове след като беше освободен строителният предприемач Велико Желев с ексклузивно интервю пред Би Ти Ви.

За милионите, взети авансово от държавата по големи проекти, Велико Желев казва, че не са нарушение на закона.

Собственикът на "Хидрострой" смята, че задържането му е свързано с предизборната кампания и призна, че няма как едрият бизнес да не е близък със силните на деня.

"Хидрострой" обясни, че няма как да знае какво върши всеки един от изпълнителите на конкретен проект.

Показа проба от Северната скоростна тангента в София, според която вложеният асфалт отговаря на изискванията. Няколко дни преди ареста му регионалният министър Иван Шишков показа друга, според която в асфалта са вложени 30 процента по-малко материал.

"Мисля, че господин Шишков е коректен човек, но е подведен жестоко от някого. Аз не зная кой го подвежда. Може би има лоши съветници. Аз зная, че си невинен до доказване на противното.

Има си правила и ред, по който се правят изследванията. Аз не казвам че ние сме безгрешни и че нямаме грешки, може да има компрометирани участъци и затова си носим гаранциите.

"Много пъти са ме питали дали съм близък с този или онзи. Кажете ми - по времето на Иван Костов фирмата работеше ли? По времето на НДСВ, по времето на тройната коалиция - фирмата продължава да работи. В България бизнес не може да се прави. Колкото по-рано избягаш, толкова по-добре.

Аз затова отворих офиси в Дубай, в Саудитска Арабия, в Македония и Румъния", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай