Великден идва с над 25 градуса

Дъжд и сняг следващата седмица

Великден идва с над 25 градуса | StandartNews.com

Великден идва с летни температури над 25 градуса. Облачността на Разпети Петък ще е рехава, вятърът – около обяд - по-осезаем в северната половина на страната и най-вече в Северозападна България. Температурите в ранния следобед – между 19 и 24 градуса. Най-високи ще са стойностите по долината на река Струма и по западното поречие на Дунав. В събота и неделя ще е още по-топло. В Северна България на места над 25 градуса. На Великден около и следобяд ще прегърми и превали в незначителни количества.

Следващата седмица обаче времото рязко се обръща. Очакваме интензивни пролетни валежи. Още в понеделник от север на юг ще премине студен атмосферен фронт с по-осезаем вятър. Температурите ще тръгнат надолу. От вторник ще е още по-хладно с валежи, които ще започнат от югозапад на североизток. Страната ни ще попадне под влиянието на средиземноморски циклон, с който ще има условия за снеговалежи – най-вече в планинските масиви в Югозападна България.

От събота до понеделник въздухът в западната половина на страната ще е запрашен от фин прах от Северна Африка. С усилването на вятъра в началото на новата седмица концентрацията на запрашаването ще намалява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай