Важна промяна с "Гражданска отговорност". Засяга всички шофьори

Депутатите правят законова поправка, за която ще им благодарят

Важна промяна с "Гражданска отговорност". Засяга всички шофьори | StandartNews.com

Важна промяна за шофьорите. Край на една бюрократична тежест. Отпадане на изискването за поставяне на стикер на знак за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите е включен в Проекта на План за намаляване на административната тежест.

Сега има изискване водачът да носи съответния документ, доказващ застраховката, поради което изискването за поставяне на стикер е излишно, се посочва в аргументите.

За отпадането на стикера за „Гражданска отговорност“ е нужна промяна в Закона за движение по пътищата, като чл. 100, ал. 3 се изменя така: „(3) Водачът на моторно превозно средство, което не е било спряно от движение, е длъжен да носи контролен талон към знака за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите.“

Планът за намаляване на административната тежест съдържа 280 мерки, които са в следните основни направления:

- отпадане на изискуеми документи;

- служебно събиране на информация;

 - установяване на процедурите по предоставянето на услуги в закон;

 - намаляване на срокове;

 - подобряване на дейностите по администриране на регистри и разширяване на тяхната използваемост в административните производства.

За изпълнението на мерките се предвиждат промени в 102 закона.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
14 Коментара
Опи
преди 2 месеца

В Румъния приеха закон, че не си длъжен да плащаш гражданска отговорност, когато не ползваш колата ! А тук , ползваш или не- ПЛАЩАШ ! И какво стана с бонус-малус ????

Откажи
Как ще ги стигнем
преди 2 месеца

..румънците,ами да бг е крайно зле,а оня мишок Денков до последно харчи пари за разходки до сащ :(((

Откажи
Стенли
преди 2 месеца

В някои нормални страни , може да си купиш всички застраховки за уикенда, 10дни или за +6месеца

Откажи
Гост
преди 2 месеца

Приятелю ,ти не разбра ли ,че за разлика в Румъния ,в Бг администрацията е три пъти повече ,при население на съседката умножено почти по 4 спрямо това на циганско пенсионерската държава наречена Булгаристан .Сещаш се откъде трябва да дойдат парите за заплатки.Наред с това ,то полицаи,ли не бяха ,ТОЛ,МОЛ службички бол.Другите са за дране ,и стригане.Държавните ги осигурява държавата ,ама я не си си платил 3 вноски здравни осигур.и плащаш 5години назад.,Идиоти мислят дивотии.Ако отидеш да бачкаш навън ,и те осигуряват там ,в един момент ,като се върнеш ,нищо че те е нямало ,плащай вноски все едно си бил тук ,и тук щели да те лекуват.По идиотска ,и тъпанарска държава от Бг ,едва ли има на планетата ,а може би и във Вселената.Не можаха да хванат националните предатели ,и крадци ,та стрижат за щяло ,и нещяло ,бедните ,честни хора.

Откажи
Марин
преди 2 месеца

Аз давам 5000лв.

Откажи
Тодор
преди 2 месеца

Кога ще отпадне задължителната зелена карта за тези които не пътуват в чужбина.

Откажи
Дизела
преди 2 месеца

Оставка на фашисткото правителство

Откажи