Понеделник,

Васко Тодоров: Ревността на кмета на “Люлин” е непонятна

От: Редакция -
Васко Тодоров: Ревността на кмета на “Люлин” е непонятна
A
A
A

Ревността  на кмета на “Люлин” е непонятна. Факт е, че работи мудно и районът е затънал в проблеми и един от тях е недостигът на места в детските заведения. Безспорно е, че едва след намесата на опозицията в СОС казусът с 23-та Детска градина започна да се решава.

Това каза общинският съветник от БСП Васко Тодоров по повод публикации на Милко Младенов в социалните мрежи и медиите, в които подробно обяснява защо от 2012 г. досега не е направил необходимото за възстановяване на сградата като детско заведение, но бурно отрича приносът на представителите на БСП да има развитие по темата. Дори замесва името на заместник-кмета Мирослав Боршош, който заема този пост едва от месец май тази година.

Тодоров припомни, че през юни 2020 г., като част от инициативата на БСП в района „Да помогнем на децата на „Люлин“ да станат достойни граждани на своя град“, той е отправил питане към кмета Фандъкова за съдбата на 23-та Детска градина. От отговора  на столичния кмет не става ясно какви са времевите хоризонти за решаване на казуса.

„Защо през годините министри и заместник-министри от неговата партия не са съдействали на районния кмет е вътрешен проблем на ГЕРБ, който могат да обсъдят и анализират докато си почиват от властта“, заяви общинският съветник от БСП по повод обясненията на Младенов за многократни срещи с трима министри на труда и социалната политика и техни зам.-министри с искане за по-бързо освобождаване на сградата.  

„А това, че по време на служебното правителство има развитие по темата, показва, че когато има желание и управленски потенциал може да се даде адекватен отговор на всеки поставен въпрос и да се намери решение на много проблеми“, категоричен е Васко Тодоров.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички