Васил Терзиев категоричен. Решението за старите коли

Обяснение даде кметът Васил Терзиев във връзка с въвеждането на забраната от 1 декември

Васил Терзиев категоричен. Решението за старите коли | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

Нарушилите забраната за влизане със стар автомобил в идеалния център на София ще бъдат снимани, но няма да бъдат установявани като нарушители заради неработещ софтуер. Това стана ясно от обяснение на кмета Васил Терзиев във връзка с въвеждането на забраната от 1 декември.

Тя важи за автомобили с бензинов двигател, произведени преди 1996 година, и за тези с дизелов двигател, произведени преди 2002-ра година.

По-рано тази седмица от общината обявиха, че при първо нарушение хората няма да бъдат глобявани, а само предупреждавани.

"Не искаме да има несправедливо решение, което да ощетява хората, които не са имали време да се запознаят с проблема, с възможностите пред тях, изключенията, които отварят пред тях много врати, за това, че няма добър санкционен режим и в крайна сметка да ги държим отговорни за това, че общината не си е свършила работата", смята Терзиев.

След заработване на санкционния режим глобите ще бъдат от 50 до 500 лева за физически лица и от 200 до 1000 лева за юридически.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Киров
преди 4 месеца

Некадърници! Да си оправят наредбата! Ако колата е на газ или има катализатор и не замърсява, защо мързеливите дебили от общината ще ми забраняват да се движа, че и ще ме глобяват! Вместо метро от овча купел до люлин и от триъгълника през илиенци до нови искър и нови трамвайни трасета те пак метро за младост строят! Това няма да разтовари трафика и да очисти въздуха! Махнете самолетите от центъра на София! Бул. Сливница е като продължение на пистите на летището. Целия авио трафик от и за западна европа минава над центъра на града те за колите на бедните се хванали. Къде са ви зелените вълни на светофарите бе нещастници? А възловите кръстовища на две нива?

Откажи
Ростислав Рангелов
преди 4 месеца

"борбата" не е за чист въздух , а за свободни парко-места... Тарикатите работещи в офиси да има къде да паркират... Столица и държава управлявани от измамници, лъжци и крадци

Откажи