Валежите продължават, главно в Източна България

Минималните температури днес са между минус 3° и 3°, максималните - между 1° и 5°

Валежите продължават, главно в Източна България | StandartNews.com

В западната половина от страната днес ще е почти без валежи, а на места ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще вали главно в Източна България, предимно сняг. Ще духа до умерен, в източните райони - временно силен вятър от север-северозапад. Минималните температури днес са между минус 3° и 3°, максималните - между 1° и 5°.

По Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, в отделни райони от мокър сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 3° до 6°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще е предимно облачно и мъгливо. Валежи от сняг ще има главно в Източна Стара планина и Странджа. Ще духа до умерен, в източните райони временно силен север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

До края на седмицата температурите ще са по-ниски от обичайните за сезона. Ще бъде предимно облачно, с валежи, в повечето райони - от сняг. В четвъртък ще вали главно в източната половина от страната, а по проходите в източната част от Стара планина, в Лудогорието и Странджа, ще има условия за навявания. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен. В петък вятърът от запад ще се усили и за кратко дневните температури ще се повишат, но впоследствие отново ще нахлуе по-студен въздух.

През почивните дни над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и отново ще вали сняг, на повече места в събота. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, слаб до умерен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай