Половината българи: Изборите са честни

В страната не смятат подобно нещо

Половината българи: Изборите са честни | StandartNews.com

В проучване на "Галъп интернешънъл", общо 55 на сто от запитаните заявяват, че изборите са били честни - 43 на сто казват твърдо "да", а 12 процента - "по-скоро да", показват резултатите от сондажа, който е проведен между 14 и 19 ноември сред 806 души и е част от изследователската програма на агенцията.

В София общо 52 на сто от запитаните смятат, че изборите са били честни или по-скоро честни - срещу 32 на сто, според които местният вот в столицата е бил по-скоро нечестен или съвсем нечестни.

В останалите областни центрове делът на убедените в честността на изборите е 56 на сто, a 37 процента смятат, че изборите в тяхната община не са били честни.

И в София, и в останалите областни центрове делът на по-скоро вярващите в честността на изборите надвишава този на скептиците с около 20 процентни пункта, обобщават анализаторите.

Те обаче коментират, че в София 16 на сто от респондентите не могат да преценят дали изборите са се провели честно или не, а за останалите населени места делът на тези отговори е между 3 и 5 на сто, т.е. три-четири пъти по-малък.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай