Ужас в яслата! Майка заведе детето си, след час го взе със счупен крак

Майката иска да знае истината

Ужас в яслата! Майка заведе детето си, след час го взе със счупен крак | StandartNews.com

Майка води детето си на ясла, след час и половина си го взема със счупен крак, а никой не знае какво се е случило. Детенцето прекарва обездвижено след операциите в продължение на 60 дни…

Историята на Бирджан Емин от Кърджали, която иска истината. И която е била помолена от персонала да разкаже същата версия, каквато и служителките при проверката от институциите, пише 24родопи.

Всичко започва през април тази година.

„Оставих детето си, което тогава бе на две годинки и половина в 8,30 часа сутринта. В 10 ми се обадиха, че момчето ми плаче, боли го крака и трябва да дойда. Три медицински сестри бяха на смяна в групата този ден. Децата около 15-20. Детето ми плачеше от силна болка и показваше бедрото си. Помолих ги да извикат линейка, но отказаха. Тогава го закарах до Спешното. След преглед се оказа, че бедрената кост е счупена на две места и разместена“, разказа пред 24rodopi.com Бирджан Емин. 

Тръгват с детето към Пловдив, където следва първа операция. След 60 дни пълно обездвижване и втора за изваждане на поставена плака. Отново на легло и после отново прохождане.

„Беше пълен кошмар в рамките на няколко месеца. Попитах персонала какво се е случило, но те не знаят. Едната жена била до гардероба, другата с дете до тоалетната, трета мерила температура. След това пък казаха, че тази до тоалетната била с термометъра, пък другата до тоалетната. Детето ми показваше с ръце удари по крачето си. Едва сега подадох сигнал до Общината и прокуратурата. По време на лечението на детето не ми бе до такива неща. Оказа се обаче, че сигнал до Общината е бил подаден и по-рано, но не от мен. Сестрите обещаха да ми пратят на вайбър какво са написали като обяснение, да съм знаела версията и да кажа същото, което е още по-съмнително. Сега аз искам да знам истината. Какво се е случило и защо никой не е видял. Не искам обезщетение, искам истината, искам и всеки родител, който си остави детето, да бъде спокоен за него“, посочва Бирджан.

Момченцето й трябва да тръгне отново на градина, но отказва. Тя самата иска да го премести в друго заведение в Кърджали.

„Трябва да има камери в детските градини. Вместо да ни събират пари за какво ли не, нека да дадем за видеонаблюдение. Аз самата съм готова да осигуря средства за камери“, посочва кърджалийката.

Случаят в яслената група на детска градина "Максим Горки" в Кърджали е предаден на компетентните органи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай