Ужас край Камен бряг. Заклещеният кораб потъва /ОБНОВЕНА/

Изградено е съоръжение за евакуация на моряците

Ужас край Камен бряг. Заклещеният кораб потъва /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Корабът "Вера Су" потъва. Това обяви министърът на транспорта Христо Алексиев, който заедно с колегата си екоминистър Асен Личев е на място при заклещения в скалите край Камен бряг кораб. Към мястото пътува и премиерът Стефан Янев.

Корабът се пълни с вода, каза министър Алексиев. Снощи е изградено съоръжение за евакуацията на моряците.

Наш приоритет е запазването на човешкия живот. Действахме превантивно и снощи изградихме съоръжение, за да може екипажът да бъде евакуиран. Екипажът все още не дава съгласие да бъде евакуиран, но държавата е в готовност, добави Алексиев.

Министърът обясни, че ситуацията, при която е заседнал корабът, е много сложна. Много е трудна всяка операция. Не може да се използва тежка техника, защото зоната е защитена, в „Натура” е. Освен това в последните дни има много високи вълни. Поради силния вятър е рискована и операция по въздух.

"Имаме становище от Европейската агенция за морска безопасност, че това не е опасен товар", каза още той. Главният директор на Главна дирекция Аварийно-спасителна дейност към Изпълнителна агенция "Морска администрация" Румен Николов заяви, че товарът е сух. Той каза още, че няма драстично наводняване на трюма. Той допусна, че проникването на вода може да е от вентилационен отвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай