Уникално време за февруари! Докога ще продължи топлата вълна

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°

Уникално време за февруари! Докога ще продължи топлата вълна | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и ще бъде силен, на места и временно бурен. Почти тихо ще остане в югозападните райони от страната. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°, в София 15°-16°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа умерен, след обяд и вечерта силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През седемдневния период преносът на въздушни маси ще е от запад и температурите ще бъдат по-високи от обичайните за февруари. През повечето дни ще е предимно слънчево и ветровито. Във вторник ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Ще бъде предимно слънчево и топло с минимални температури между 7° и 12°, малко по-ниски в котловините от Югозападна България, а максималните ще бъдат между 17° и 22°. През следващите дни до петък ще се задържи предимно слънчево, в Дунавската равнина - ветровито. В останалата част от страната вятърът временно ще стихне и на места в котловините от Югозападна България и в западната част от Горнотракийската низина ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури слабо ще се понижат. През почивните дни в Източна България и северно от планините ще се усили югозападният вятър. Облачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока, през втория ден ще се вплътнява и снижава, но само на отделни места по наветрените склонове на планините ще превали слабо. В западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийскта низина ще е тихо, там има условия за образуване на мъгла или ниска слоеста облачност. Ще се задържи топло за периода с преобладаващи минимални температури между 2° и 7°, максимални - между 16° и 21°, по-ниски в районите с мъгла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай