Неделя,

Уникален тормоз в жилищен блок! Не е за вярване

От: Редактор -
2732
Уникален тормоз в жилищен блок! Не е за вярване
A
A
A

За нов случай на междусъседски тормоз сигнализираха граждани от квартал "Разсадника“. Цял вход има проблеми с живеещите в един от апартаментите и то в продължение на години. Сред потърпевшите е Анна Великова, която е майка на три деца. Нейният апартамент е наводняван няколко пъти през последните месеци, но по-лошото е, че по стената тече ток. Всички в апартамента ходят с гумени подметки, за да не пострадат.

Причината е преустройство, което е направено от съсед на общите части. Собственичката на този апартамент не дава достъп до жилището. Хората от блока са готови да направят ремонт за своя сметка. Семейството на Великова пък обмисля да се изнесе да живее под наем. 

"Когато един човек уврежда здравето и живота на други хора, това вече не е личен проблем", коментира тя пред bTV.

След общо събрание на блока домоуправителят Иван Андреевски е подавал сигнали в районното кметство, в районното полицейско управление и в РЗИ (заради отлагания на мръсни води).

Отговарят ни, че всеки е разпоредил на някого, но резултат няма, коментира Андреевски. По закон не може да се възпрепятства достъпът до общите части, допълни той.

В крайна сметка след сигнал до тях от прокуратурата са обърнали внимание на проблема и са започнали процесуални действия. Предстои ново общо събрание, на което съседите ще се обединят около искане проблемните съседи да бъдат изгонени от кооперацията на основание нарушаване на Закона за собствеността.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com