Уникален случай на АМ Тракия! Какво направи полицията

Семейството не вярва на очите си

Уникален случай на АМ Тракия! Какво направи полицията | StandartNews.com

Полицаи от Пазарджик помогнаха на възрастно семейство, което пътувало по автомагистрала „Тракия“ и автомобилът им е закъсал.

За случката съобщи говорителят на местната полиция Мирослав Стоянов. Той разказа, че в Областната дирекция на МВР е получено емоционално писмо от семейство, което благодари на двама пазарджишки пътни полицаи, обслужващи пазарджишкия участък от АМ „Тракия”, пише Глас Нюз..

Случката се разиграла на 14 юли в късния следобед, в района на 78-ми километър по посока за София. Мъж и жена пътували към столицата с лек автомобил, когато изведнъж разбрали, че е свършило горивото на автомобила.

След известен престой в аварийната лента водачът решил да вземе туба, да опита да спре преминаващ автомобил, който да го закара до най-близката бензиностанция. Минути по-късно покрай колата преминал полицейски автопатрул, който спрял зад авариралия автомобил и го обезопасил. Униформените видели много притеснена жена, която стояла сама и объркана във возилото.

След като разбрали причината за случилото се, без да се двоумят старши инспектор Христо Георгиев, който е началникът на група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали” в сектор „Пътна полиция” в Пазарджик и младши-експерт Веселин Лупанов от същия сектор потеглили със служебния автомобил.

Не след дълго те засекли водача, който тръгнал да търси гориво. Оказало се, че той е на 75-години, качили го в патрулния автомобил, транспортирали го безопасно до близка бензиностанция и го върнали обратно, като му помогнали и да налее дизел в колата си.

"Тези хора ни подействаха, като спасители, лечители, психолози, професионалисти, полицаи и не се сещам още какво да изброя!Благодарете от наше име на тези млади и добре възпитани ЧОВЕЦИ за отношението им, за професионализма им и за човещината им! Благодаря ви момчета! Родителите ви, вашите ръководители също трябва да са горди с вас и с поведението ви! ", написа благодарното семеййство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай