Събота,

Удължават паркирането в София

От: Редактор -
A
A
A

Удължаване с 2 месеца на абонамента със стикер за платено локално паркиране предлагат столични общински съветници.  В предложението на председателя на транспортната комисия в СОС Карлос Контрера и членовете Радослав Влахов и Борислав Борисов е включено и намаляване на таксите за „Служебен абонамент“. То ще бъде разгледано на следващото заседание на съвета на 28 май.

Според доклада на председателя на групата „Патриоти за София“ и съветниците от ГЕРБ – СДС към момента на отмяна на „синя“ и „зелена зона“ в центъра е имало около 28 000 души със стикери за локално платено паркиране. Не малка част от тях реално не са можели да паркират автомобилите си в близост до домовете си.

Наблюдения на Центъра за градска мобилност показват, че е имало дни със 100 и над 100 % пълняемост на паркоместата, включително и при нарушения на Закона за движение по пътищата.

Предложението, което ще бъде гласувано от Столичния общински съвет е срокът на винетните стикери за локално платено паркиране да бъде удължен с 2 месеца, а хората, които имат сключени договори за „Служебен абонамент“ да бъдат освободени от такса за периода, в който почасовото платено паркиране в центъра беше отменено.

Ползвателите на „Служебен абонамент“, които са сключили договор преди 18.03 т.г и той е за период на действие след тази дата да бъдат освободени от плащането на сумата до изтичането на договора, но не за повече от 1 месец и 19 дни. 

Клиентите на Центъра за градска мобилност, които имат  сключени договори след 18 март ще бъдат освободени от задължението да плащат до 6 май т.г., гласи предложението в доклада на съветниците.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички