Неделя,

Удължават бедственото положение в Яйлата заради "Вера Су"

От: Агенция Стандарт -
Удължават бедственото положение в Яйлата заради "Вера Су"
A
A
A

Обявеното бедствено положение в местността Яйлата, край която заседна товарният кораб "Вера Су", се удължава с още месец.

Това гласи нова заповед на кмета на община Каварна Елена Балтаджиева. Разпореждането за новия срок на въведения режим за част от територията на общината влиза в сила от 7 октомври. За първи път мярката бе въведена на 30 септември за седем дни.

Поради опасността за здравето и живота на корабния екипаж и за настъпването на значителни неблагоприятни последици за околната среда остава в сила въвеждането на общинския план за защита при бедствия, са посочените мотиви в заповедта.

Яйлата обхваща национален археологически резерват и защитена местност. Достъпът до резервата е прекратен за всички с изключение на специалистите, ангажирани в дейностите.

Мерките за временните ограничения ще се изпълняват от структури на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Областната дирекция на МВР в Добрич, Гранична полиция, община Каварна, ИА "Морска администрация" и Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички