Цяло лято филми под звездите

Цяло лято филми под звездите | StandartNews.com

"Пътуващото лятно кино" отново открива сезона.

Филмовото турне на БНТ под звездите за втора поредна година стартира на 12 юли в София, а финалът е на 6 септември в Созопол. Акцията ще се случи в 32 града и села на България, различни от тези през 2012-та и ще предложи на зрителите над 16 заглавия безплатно. Акцентът, естествено, е върху най-свежата продукция, най-доброто от конкурсите за късометражни филми на млади автори "РепорТийн" и "София филм фест" и хитове от последните 30 години.

Купонът с пътуване, музика и море, наречен "Джулай" с Параскева Джукелова, Яна Титова и Касиел Ноа Ашер, може да гледате на 12 юли в лятната естрада на Борисовата градина в София, на 17 - на площад "Възраждане в Плевен, на 23 - в парк "5-ти октомври в Стара Загора. Локациите за август са - 5-ти в Смолян и 14-ти в Самоков, а за септември - на 2-ри в Каварна и на 3-ти - в село Шкорпиловци, Долни Чифлик.

На площада в Драгоман на 14 юли ще гледат "Жълто куче" и "Баш майсторът на море", на 15 юли пред общината в Чипровци - "Парафиненият принц" и "Аве", във Враца на 16 юли пред историческия музей- "Репортийн" и "Кецове", а на 17-ти в Плевен - "Пианистът".

На другия ден турнето продължава в с.Реселец, Червен бряг с "Жълто куче" и "Шоково състояние", на 19-ти - в Трявна - "Драсканица" и "Кецове", на 20-ти в Габрово - "Пианистът" и "Шоково състояние" пред Общината на пл. "Възраждане", на 22-ри в Казанлък - "Жълто куче" и "Аве" на площад "Севтополис", на 23-ти в Стара Загора - "Скок", на 24-ти на площад "Свобода" в Хасково - "Шопинг" и "Кецове", на 25-ти в Ивайловград -"Драсканица" и "Опасен чар" и на 26 в Димитровград - "Виолета, Жоро и аз" и "Баш майсторът".

Вторият лъч започва на 5 август с "Пианистът" в Смолян, на 6-ти в с. Широка Лъка - "Парафиненият принц" и "Аве", на 7-ми в Девин - "Жълто куче" и "Баш майсторът на море", на 8-ми в с. Голямо Белово - "Скок" и "Опасен чар", на 9-ти във Велинград - "Шопинг" и "Кецове", на 12-ти в Костенец - "Парафиненият принц" и "Баш майсторът", на 13-ти в Сапарева баня - "Драсканица" и "Шоково състояние", на 14-ти в Самоков - "Пианистът", на 15-ти в Перник - "Скок" и "╒ 1", на 16-ти в с. Дивотино - "Шопинг" и "Опасен чар".

В Дуранкулак на 29 август ще гледат "Виолета, Жоро и аз" и "Баш майсторът на море", на 30-ти в с. Крапец - "Драсканица" и "Кецове", на 31-ви в Шабла - "Шопинг" и "Шоково състояние", на 1 септември в Генерал Тошево - "Жълто куче" и "Аве", на 2-ри в Каварна -"Пианистът", на 3-ти в с.Шкорпиловци - "Драсканица", на 4-ти в Бяла - "Виолета, Жоро и аз" и "Опасен чар", на 5-ти в с. Равда - "Пианистът" и "Кецове" и на 6-ти в Созопол - "Отчуждение".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай