Цветанов открил новия Божков в "Левски"

Фирмата спасител на отбора е регистрирана на 14 януари, има 10 лв. капитал и се върти от бабата на шефа

Цветанов открил новия Божков в "Левски" | StandartNews.com
  • Фирмата спасител на отбора е регистрирана на 14 януари, има 10 лв. капитал и се върти от бабата на шефа

Кой е 20-годишният хлапак, който с писмо до медиите поиска акциите на "Левски" и обеща да храни и издържа клуба. Венцислав Манчовски събра очите на всички, обявявайки, че като изпълнителен директор на фирма "ЖИ-ПИ-ГРУП" декларира "готовността си за стабилизиране на футболния клуб в рамките на 2-3 месеца и подобряване на финансовото му състояние". Нещо повече - младокът обеща фирмата му да работи само за клуба. "Като жест към всички футболисти, фенове и симпатизанти на ПФК "Левски" поемам ангажимент 80% от годишната печалба на ЖИ-ПИ-ГРУП БЪЛГАРИЯ ЕООД да се предоставя на Футболния клуб за да може той да продължава със своята реализация", пише в писмото, изпъстрено с правописни грешки.

Кой е бизнесменът Венцислав Манчовски и що за фирма е ЖИ-ПИ-ГРУП? Тя със сигурност пародира скандалната Джи Пи Груп, която стана печално известна с две неща - ремонта на ремонта на "Графа" и горенето на документи в покрайнините на София. Според цунамито от коментари в мрежата ЖИ-ПИ-ГРУП е регистрирана на 14 януари 2020 г. в София и има огромния капитал от... 10 лева. Но вече завъртяла милион лева от строителство, ремонт и реконструкция на територията не само на България, а на цяла Европа.

Финансов директор на компанията е баба на Венци Вера Манчовска, която е била главен счетоводител на Варови фабрики в град Мездра. Във Фейсбук се появиха и коментари защо оправният хлапак не помага на родителите си, които са затънали в дългове и имат запори от НАП върху семейни имоти, а е тръгнал да спасява "Левски".

Младокът Венцислав е от мездренското село Горна Кремена. От ранна възраст сърцат фен на ГЕРБ. Звездата му изгрява след среща с Цветан Цветанов през 2016 г. Тогава ученикът от Професионална гимназия "Алеко Константинов" пише на все още втория по влияние в управляващата партия във Фейсбук, че вече почти всички компютри в учебния кабинет по "Информационни технологии" не работят и съучениците му не могат да се обучават. ПГ на ГЕРБ поехме ангажимент да преоборудваме кабинета в гимназията с нови компютри, обещава Цветанов, пише тогава в. "24 часа".

Оттогава Манчовски редовно агитира за ГЕРБ във Фейсбук и е публикувал многобройни снимки, сред които с Лиляна Павлова и Мария Габриел. Агитирал е дори за столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Новият Божков в "Левски" твърди във фейсбука си, че е учил в Софийски университет, работил е като "Заместник – председател сектор Телекумоникация" (правописът е запазен) и контактно обслужване в Камара на работодателите в Република България. Посочил е и работата си във фирмата “Лет Директ Строй” АД, която не се открива в Търговския регистър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай