Цвета Караянчева посети благотворителния базар в Кърджали

Купи си сувенири, сурвачка и компютър, сглобен от ученици

Цвета Караянчева посети благотворителния  базар в Кърджали | StandartNews.com

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посети благотворителния базар в Кърджали и си купи сувенири, сурвачка и компютър, сглобен от ученици, както и лакомства, с които бяха отрупани щандовете. Средствата, събрани тази година, ще бъдат дарени на детското отделение на многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали за закупуване на медицинска апаратура.
22 училища от Кърджали, Джебел, Крумовград и селата Бенковски и Рани лист се включиха в традиционния коледен базар. Областният  управител на Кърджали Никола Чанев, под чийто патронаж минава благотворителната кампания ”Да  подарим надежда за Коледа”, разгледа базара  заедно със свои гости - индустриалци от Китай, които проучват възможностите за инвестиции в Кърджали и на които подари за спомен изработени от децата сурвачки.
Ежегодно стотици фирми, институции и ученици от област Кърджали се включват в инициативата, за да дадат кураж и надежда на болните деца и техните родители. За последните 10 години събраните средства надхвърлят 120 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай