Цивилни стрелят от куполи на бронирани машини

John Cockerill Defense организира тридневна демонстрация на симулатори за куполи за бронирани бойни машини

Цивилни стрелят от куполи на бронирани машини | StandartNews.com

John Cockerill Defense организира тридневна демонстрация на симулатори за куполи за бронирани бойни машини. Белгийската компания, която предлага своите куполи от серията 3000 като част от цялостното решение за модернизация на българските Сухопътни войски, предостави на военни, журналисти и граждани възможността да изпробват нейната симулаторна техника и да станат част от виртуални бойни действия.

„В съвременната отбранителна среда куполът се е превърнал в сърцевината на модерните бронирани машини – неговите способности са от решаващо значение както за възможността на военнослужещите да изпълнят успешно своите задължения, така и за това тяхната безопасност да бъде гарантирана“, заяви Беър Мидкиф, вицепрезидент продажби и маркетинг за Централна и Източна Европа за John Cockrill Defense. По думите му придобиването на нова техника за армията следва да бъде съпътствано и от подходящи програми за обучение и тренировки, така че личният състав да изпълнява успешно всеки тип мисия.

„Отличен метод за обучение, който дава усещане за участие в реално сражение, но същевременно е финансово изгоден и гъвкав като възможности за подготовка при разнообразни условия и за широк спектър от мисии, е използването на симулатори. John Cockerill Defense разработва, интегрира и провежда подобни обучения на своите симулатори Agueris®, които предоставят ефективни решения при подготовка на личния състав за експлоатиране на техниката в реална среда и за осъществяване на нейната поддръжка на местно ниво“, обясни Мидкиф по време на демонстрацията в Централния военен клуб в София. Той изтъкна, че подготовката на симулатори не само пести сериозен ресурс, но и дава повече възможности, тъй като на една симулаторна станция могат да бъдат проведени различни типове обучения и симулации – от бойни действия с бронирана машина с вариращ калибър до подготовка на механици, които ще отговарят за ремонта и поддръжката на куполите в реална среда.

John Cockerill Defense прилага своята философия за гъвкавост и мултифункционалност при методите за тренировки и обучения и при дизайна и производството на куполи и оръжейни системи. Компанията развива своите продукти на модулен принцип, така че да позволява на въоръжените сили да променят и надграждат способностите на купола според променящата се отбранителна среда и индивидуалните потребности за всяка мисия. Добре обучен екипаж може да подготви машината за по-малко от половин час и лесно да я модифицира например от 30 мм въоръжение на 40 мм. Оръжейните системи и куполите с марка Cockerill® са проектирани така, че да гарантират високо качество и гъвкавост по време на целия жизнен цикъл от 30 до 50 г. Куполите и оръжейните системи на компанията покриват спектър на въоръжение от 25 мм до 105 мм. Общата модулна база, която позволява адаптивност във въоръжението, допринася за оптимизация на разходите и за допълнителна оперативна гъвкавост. Системите позволяват 360° видимост, а нивото на защита стига до ниво 5 по стандарта на НАТО STANAG 4569.

John Cockerill Defense предлага куполите от серията 3000 на Patria (AMV) и NEXTER (VBCI) за проекта за модернизация на българските Сухопътни войски с нови бронирани машини 8х8. Компанията работи с представители на българската индустрия от години, като е установила трайни местни партньорства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай