Циганско лято! Ето кога ще е 28 градуса

Засега няма условия за студени ветрове

Циганско лято! Ето кога ще е 28 градуса | StandartNews.com

Почивните дни стартират с топло време, а в неделя ще бъде подходящо дори за планински туризъм, обещава Янков

Ще се радваме на топло време. Вторник следващата седмица ще бъде най-топлият ден - с температури до 24-28 градуса. Циганското лято вече е започнало, макар че официално настъпва на Димитровден. Сутрините ни очакват ниски температури от 3 до 8 градуса, но високи градуси в следобедните часове, това съобщи синоптикът Петър Янков по Bulgaria On Air.

 За предстоящия уикенд ни очаква следното време: в събота температурите ще се повишават и ще бъде сравнително топло, но ще има облаци следобед. Валежи не се очакват. В неделния ден ще бъде подходящо за планински туризъм - с температури от рода на 20-25 градуса.

"Есента е сезонът на мъглите. С това топло време ще има намалени видимости в сутрешните часове. Ще бъдат често явление, шофьорите трябва да минават. Традиционно местата са мъгли са: Ихтиманското поле, северно от Благоевград, Севлиево и поречията - по Марица на изток от Пловдив", заяви още Янков. 

По думите му засега няма условия за студени ветрове.

"Няма лошо време, има лошо облекло. Следете краткосрочните прогнози и бъдете информирани за времето. Връхната дреха ще бъде необходим аксесоар", завърши синоптикът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай