Целият свят следи пътя на това семейство. Какво стана в Ловеч?

Две години пътуват с магарешка каруца

Целият свят следи пътя на това семейство. Какво стана в Ловеч? | StandartNews.com

Снимки: Община Ловеч

С каруца, теглена от магарето Нина, семейство с четири деца пътува от Франция за Палестина. Пътешествието им започнало преди две години, а днес ги доведе в Ловеч, предаде БТА.

Матилда е френски журналист. Тя снима филм за пътуването, а съпругът й Юсуф Наджмедин е с палестински произход. Двамата имат трима синове и дъщеря. Най-малкото им дете е на шест години, а момичето е най-голямо - на 11 години.

Юсуф разказва, че целта на пътуването е да образоват децата си, като им покажат повече от света.

„Искаме децата ни да видят колкото може повече от света, да се запознаят с различни култури. Искаме да ги отдалечим доколкото е възможно от ежедневието, пълно с реклами и екрани. Защото бихме искали тяхното съзнание да расте чисто, а не манипулирано и не под въздействието на нищо друго. И когато пораснат и направят своя избор в живота, той да е техен избор, а не нечий друг“, споделя Юсуф Наджмедин пред БТА.

Семейството е прекосило досега половин Франция, преминало е през Италия, Словения, Хърватия, Унгария, Румъния, за да достигне до България. Следват Турция, Сирия, Йордания и Палестина. В каручката шестимата пътешественици и тяхното куче си имат всичко необходимо - дрехи, лекарства, храна и вода. Домът им на колела е тесен, но имат и палатка, в която нощуват.

Юсуф обяснява, че лично за себе си е решил да се завърне в родината си, но не знае дали ще успее да изпълни тази цел заради конфликта между Израел и Палестина.

В Ловеч семейството беше посрещнато от кмета на града Корнелия Маринова и от Адхам Зайналдин, временно управляващ посолството на Палестина в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай