Трагедията е голяма. Тежка изповед от сестрата на прегазения Филип

Мисленето на някои хора е, че са безнаказани и няма да има последствия

Трагедията е голяма. Тежка изповед от сестрата на прегазения Филип | StandartNews.com

Сестрата на прегазения от пиян шофьор в центъра на София 15-годишен Филип разказа тази сутрин за момчето, за неговия живот и за случилата се трагедия. Според Ина Арсова много са проблемите, с които българското общество трябва да се пребори.

„Проблемът е комплексен, на цялата държава. Мисленето на някои хора е, че са безнаказани и няма да има последствия, ако се качат зад волана след употреба на алкохол. В чужбина нещата са различни - в Гърция глобите са моментални. Ако не я платиш, следва лихва и натрупване на глобата. Няма вратички за обжалване”, каза Арсова. По думите ѝ затова българите се страхуват да нарушават законите в Гърция.

„Не може най-голямата парична глоба за шофиране след употреба на алкохол да е 2000 лева. Това е смешна глоба, кой ще го е страх да се качи зад волана”, каза още почернената жена.

„Жената е била с шофьора преди да се качи в автомобила и е знаела, че е употребил алкохол. В някои държави се наказва това, че знаеш, че твой близък шофира, употребил алкохол”, допълни Ина Арсова. Според нея в подобни ситуации семействата и близките са съучастници.

Сестрата на загиналия Филип призна, че той бил „уникално дете, което никога не е нарушило нито едно правило”. „Възпитано дете, което никога не е отишло на училище неподготвено, без домашно. Никога не би си позволил да пресече на друго място, освен на светофар или пешеходна пътека. Имаше силен дух и присъствие, беше пример за възрастните. От малък беше силен и отговорен. Нямаше нужда да му се повтаря. Много обичаше да се разхожда в центъра на София”, каза още Ина Арсова.

По думите ѝ младежът спортувал от малък. „Преди няколко месеца на тренировка по самбо си счупи ключицата. Думите му към родителите му бяха, че съжалява, че им е причинил това - да трябва да го водят по болници и лекари. Не искаше да е в тежест на никого, сам се оправяше с всичко, изкара отлични резултати от матурите. Никога не сме си мислили, че по този начин можем да бъдем наказани”, сподели още сестрата на жертвата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай