Трагедия. Пампорово остана без сервитьор номер едно

Трендафил Танев е починал в Генуа

Трагедия. Пампорово остана без сервитьор номер едно | StandartNews.com

Тежка трагедия застигна смолянското семейство Таневи. Трендафил Танев познат в града като Тренди, е починал в Генуа, Италия. Семейството му обаче не е разполагало с необходимата сума от 12 000 лева да прибере тленните му останки. Съпругата и дъщеря му са в непрекъсната връзка с българското посолство, предаде "Глас нюз".

Трябва да заминат спешно за разпознаване и на тялото. Тренди имаше много приятели, доброжелателен и на мравката път правеше, казват дъщеря му и опечалената млада вдовица. Надяват се добри хора да им помогнат в този тежък момент.

Младият мъж заминал преди дни да работи в чужбина, след като заради коронавируса намаляла работата в заведенията. Той бе един от най-добрите професионални сервитьори на Пампорово.

През уикенда Трендафил си купил автобусен билет от Алмонте /Испания/ до София. Дъщеря му обаче загубила телефонна връзка с него в деня, в който пътувал към дома си, съобщи СмолянБГвести. Притеснени, семейството му се обадили на автобусната фирма "Юнион Ивкони".

От там лаконично им обяснили, че го свалили на автогарата в Генуа/Италия/. Бил започнал да буйства, искал да се самонарани и изплашил останалите пътници. За това го свалили от автобуса, въпреки че имал билет.

Не потърсили обаче нито съдействието на местните власти като полиция, не се обадили дори на роднините, разказва през сълзи дъщеря му Таня. Тя и майка й веднага отишли в смолянската полиция и Трендафил бил обявен за общодържавно издирване. На следващия ден им съобщили, че са го открили в Генуа починал вследствие на инцидент.

"Тепърва ще търсим отговорност и отговори от автобусната фирма, защо са го изхвърлили като куче на улицата, без да се обадят на никого. Сега най-важното е да си го приберем вкъщи", каза дъщеря му.

Благодарение на местни жители, сумата за прибиране на тленните останки е събрана. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай