Този крадец никога повече няма да посегне. Пипна кола и падна в капан

Автоапаш си изпати зловещо

Този крадец никога повече няма да посегне. Пипна кола и падна в капан | StandartNews.com

Един пишман крадец завинаги ще запомни нощта срещу 18 юли 2023 г., когато реши да задигне кола. Влезе в нея и остана там, докато дойде полицията, за да го арестува.  

Автоапашът остана в капан заради куче. Собственикът на колата Петър Сталев чул към 01:30 кучето си, порода средноазиатска овчарка, което започнало настървено да лае. Излязъл навън, за да провери какво се случва. Първоначално не установил нищо нередно, докато не видял, че в личния му автомобил, паркиран пред дома му, има човек. Той подал веднага сигнал на тел. 112.

Кучето пазач, което респектира с ръста и килограмите си, се изправило на капака на автомобила и крадецът останал в капан до идването на полицията.

Пред собственика, крадецът се оправдал, че се скрил в колата, за да се спаси от група сирийци, които го подгонили с ножове. Отрекъл да е имал намерение да краде и казал, че колата била с отворена врата.

„Като дойде патрулката ще обясниш. Като дойдат и отварям. Нямаш работа в моята кола в един часа през нощта“, казал Сталев на мъжа в колата.

При пускането на клиповете в интернет Петър Сталев получил много съобщения от други потърпевши от набезите на крадеца, но тъй като кражбите били дребни, полицията обикновено го задържала за кратко и до сериозно наказание не се стигало.

Петър Сталев се съмнява че и сега ще му се размине, тъй като реално до извършване на кражба не се е стигнало, благодарение на кучето пазач.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай