Тотален абсурд! Жена завари 38 фирми в дома си, как се озовали там

Дружествата се регистрирали на адреса ѝ, без нейно знание

Тотален абсурд! Жена завари 38 фирми в дома си, как се озовали там | StandartNews.com

Жителка на Петрич се озова в абсурдна ситуация, след като установи, че на адреса на жилището ѝ са регистрирани 38 фирми. 

Някои от дружествата са със задължения към държавата за милиони левове, съобщи бТВ.

Мария Костова от Петрич по лична карта е регистрирана на един адрес от над 20 години - на улица „Места 3”.

„На този адрес се водят над 38 фирми... И постоянно се регистрират нови и нови фирми, една част от тях са длъжници към държавата и затова се налага да обясняваме, че на този адрес не съществуват такива фирми.  Когато искахме да си закупим уреди на изплащане ни беше заявено, че няма да ни предоставят климатици за новата къща, защото на този адрес се водили доста нелоялни платци. Не можем да изтеглим кредит“, разказва Мария.

Според търговския регистър много от фирмите със седалище тук са с гръцки или македонски собственици. Има обаче и реални магазини, които дори рекламират върху билбордове „Места“ 3 като свой адрес.

Причината е, че на 700 метра има имот, вписан със същия адрес - стара консервна фабрика, чиято земя години наред се дава под наем за бизнес. Собственикът ѝ Стоян Михалчев твърди, че и той не знае как повечето фирми са регистрирани там и показва документ за собственост със същия адрес.

„Петрич, улица „Места“ 3,  ето го. Без наше знание има фирми, които са регистрирани, даже по-голямата част, някой злоупотребява с нашия адрес“, казва Михалчев.

От община Петрич обаче потвърдиха, че истинският адрес "Места“ 3 е на къщата на Мария. И признаха, че някогашна грешка в документите за другия имот станала причина за многото фирмени регистрации там. Сега вторият имот вече бил под друг номер.

„Потърпевшите лица следва да се обърнат към Агенция по вписванията, Търговски регистър. Общината ще реагира съгласно правомощията  и компетентността си“, съобщават от кметството в Петрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай