"Топлофикация Враца": Дистанционният отчет е най-добрата технология

Инж. Радослав Михайлов обясни отчитането на консумираната топлинна енергия

"Топлофикация Враца": Дистанционният отчет е най-добрата технология | StandartNews.com

"Напомняме на всички клиенти, че до 1 януари 2027 г. индивидуалните топломери и водомери в имотите трябва да бъдат подменени със съвременни уреди с дистанционен отчет. При този метод за снемане на показанията топлинните счетоводители засичат от разстояние измервателните устройства и отпада необходимостта за посещения на инкасаторите." коментира инж. Радослав Михайлов, директор на "Топлофикация Враца". На въпрос как протича кампанията за подмяна на топломерите и водомерите с изтекъл срок преди началото на новия отоплителен сезон, той посочи, че все повече клиенти избират дистанционните уреди за отчет.

Инж. Михайлов призова клиентите да се възползват още сега от възможността за подмяна на уредите с такива с дистанционно отчитане.

"Подмяната на измервателните устройства дава възможност на крайните потребители да разполагат с времето си пълноценно. Модерните уреди ограничават нерегламентираното ползване на отопление от съседите. По този начин клиентите са спокойни, че плащат само за потребената гореща вода и топлинна енергия." обясни инж. Радослав Михайлов. По думите му с дистанционния отчет отпада вероятността от човешка грешка при снемането и въвеждането на данните от топломерите и водомерите, защото те се пренасят автоматично от устройството за отчет в софтуер.

Инж. Радослав Михайлов съветва клиентите преди да закупят нови уреди да се консултират с топлинния си счетоводител. "Информация за контакт на обслужващата фирма за топлинно счетоводство може да бъде намерена във фактурата за консумирана топлинна енергия. В отделна колонка са записани адресът и телефонът на фирмата за дялово разпределение." поясни инж. Радослав Михайлов.

Инж. Михайлов съветва клиентите да извършат оглед и вътрешната отоплителна инсталация преди началото на отоплителния сезон.

Директорът напомни, че „Топлофикация Враца" осъществява всички дейности по включване на сгради етажна собственост към топлоснабдяването, продава и подменя отоплителни тела и водомери, осъществява ремонти и всякакви други дейности, касаещи уредите за отчет. Тези мероприятия обичайно се извършват извън отоплителния сезон, когато инсталациите не са запълнени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай