Топлофикация София връща надвзетата сума

Сумите ще бъдат прихванати към сметките на потребителите за юни 2020г.

Топлофикация София връща надвзетата сума | StandartNews.com

Топлофикация София започна да възстановява сумите на клиентите си за период от юли 2019 г. до март 2020 г. след намалението на цената на природния газ и съответно на цената на парното и топлата вода.

Сумите ще бъдат прихванати към сметките на потребителите за юни 2020г. независимо дали клиентите са на реален месечен отчет, на прогнозно потребление с годишно изравнение или заплащат на равни месечни вноски, уточняват от общинското дружество.

"Изчислихме сумите за връщане на всички наши клиенти и започнахме да ги възстановяваме с юнските сметки за топла вода, за да могат хората по-бързо да се възползват от намалението на цената на топлинната енергия", обясниха от Топлофикация-София.

Регулаторът КЕВР по формула определи сумата за възстановяване на всяка месечна фактура за топлинна енергия в посочения период се изчислява:  Сума за Възстановяване = (Фактурирано количество топлинна енергия, умножено по старата цена) – (Фактурирано количество топлинна енергия, умножено по новата цена)

Месечната такса за дялово разпределение, която не влиза в цената на топлинната енергия си остава за юни 2020г.

На лицата, които са загубили качеството на клиент и не дължат суми за топлинна енергия, възстановяването на разликата ще се извършва, след като подадът писмено заявление с посочена банкова сметка, по която да бъде преведена сумата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай