"Топлофикация София" на протест. Какво искат служителите

Протестите ще са в извън работно време

"Топлофикация София" на протест. Какво искат служителите | StandartNews.com

Работещи в "Топлофикация София“ излизат на протест пред Столична община днес с искане за достойно заплащане и безопасни условия на труд, както и за професионално управление.

В позиция, изпратена до медиите, се посочва, че работниците и служителите в дружеството настояват да бъде прекратено унищожаването на един огромен човешки и производствен потенциал.

"Протестите ще са в извън работно време. Всеки, който желае, може да се присъедини към протеста. Друга ефективна форма на протест засега не се предвижда, тъй като дружеството е със стратегическо значение, под шапката на ДАНС", заяви пред БНР Владимир Вунчев, председател на Синдиката на КТ "Подкрепа“ в топлофикационното дружество.

"Топлофикация София" разполага с много голям ресурс като мощност, около 1500 мегавата топлийна и електрическа мощност. Ако това дружество спре, а то е на ръба да го направи, поради морално остаряла техника и липса на сериозни инвестиции и сериозно управление, липса на устойчива рамка на развитие, се спира топлофикацията и автоматично отиваме в 18 век", заяви още Вунчев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай