Сряда,

Топлофикация Плевен с нова американската газова турбина

От: СТАНДАРТ -
224
Топлофикация Плевен с нова американската газова турбина
A
A
A

„Директорите на няколко български топлофикации се свързаха с мен с въпрос дали си заслужава инвестицията в американската газова турбина. За мен всеки вложен лев в газовата турбина на Топлофикация Плевен си заслужава. Благодарение на съоръжението повишихме значително енергийната ефективност на дружеството.“ каза изпълнителният директор на Топлофикация Плевен инж. Йордан Василев.      Вече повече от десет години работи когенерацията на дружеството.  Тя е една от първите построени в страната. Инж. Василев посочи, че строителните работи и монтажът са извършени от български компании и заедно с пробните пускове са продължили около година.

 „Инсталираната мощност на когенериращата инсталация е 32 мв електрическа мощност и 65 мв топлинна мощност. Газовата турбина с прикачения генератор произвежда електрическа енергия, а изпусканите изгорели газове с висока температура се утилизират в котела и от тяхната енергия се произвежда пара и гореща вода.  За това процесът е с висока ефективност.“ каза инж. Йордан Василев.

Газовата турбина на Топлофикация Плевен е произведена от американската корпорация Дженерал Електрик, един от най-големите производители на турбини в света – газови, вятърни и други.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички