Топло за април време, но до дни пак ще има сняг

Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 18°

Топло за април време, но до дни пак ще има сняг | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево, като ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури са между 1° и 6°, в отделни котловини и по-ниски. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 18°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която ще намалее до слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 4°.

В петък ще бъде слънчево и ще се затопли, максималните температури ще са между 20° и 25°. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад, постепенно в Дунавската равнина ще се усили. Облачността ще продължи да се увеличава, около и след обяд на отделни места в северозападната половина от страната ще превали краткотраен дъжд, в планините и ще прегърми. Към вечерта и през нощта срещу неделя, с обръщане на вятъра от североизток, ще започне бързо и значително понижение на температурите. В неделя ще бъде облачно, в много райони с валежи от дъжд, които със застудяването по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще се примесват и временно ще преминават в сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай