Топъл пролетен ден, но в части от България ще вали дъжд

Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София - около 23°

Топъл пролетен ден, но в части от България ще вали дъжд | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево. След обед облачността от северозапад ще се увеличава, но ще бъде почти без валежи. Вечерта и през нощта срещу неделя на места в Източна България ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София - около 23°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 16°, на 2000 m - около 8°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава, но през деня ще е почти без валежи. Вечерта и през нощта срещу неделя на места от север на юг ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 10°-13°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

В неделя над западните райони облачността ще е разкъсана, над централните и източните - предимно значителна, след обяд купесто-дъждовна и там на места, както и в планинските райони ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се обърне от север-североизток, ще е слаб. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, а максималните - между 18° и 23°. През първите дни от новата седмица времето ще бъде предимно слънчево, по-значителни временни увеличения на облачността ще има в понеделник и вторник над Югоизточна България, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб, в много райони и ще стихва. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните бавно ще се повишават и в сряда максималните ще са между 22° и 27°. В четвъртък и петък над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на отделни места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще се понижат слабо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай