Топ синоптик прочете присъдата! Идва ли снежен ад и студ

Прогнозата на Петър Янков

Топ синоптик прочете присъдата! Идва ли снежен ад и студ | StandartNews.com

 Очаква ни първа вълна захлаждане. Дъждът ще премине в сняг през нощта", каза синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

По думите му в петък, след временно разкъсване на облачността, следобед и през нощта се очакват нови валежи от сняг, а през почивните дни ще се вижда снежна покривка от 5-7 см. Най-много ще бъде в северните райони и Добруджа - до 7 см, а в неделя и в Тракия ще има сняг - 1-2 см.

"Тези циклони, за които се говореше миналата седмица, няма да се осъществят, но след най-студения ден - понеделник, когато температурите ще бъдат между -8 и -5 градуса, през деня се очакват интензивни валежи", допълни синоптикът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Петър Янков уточни, че студът, който ще се спусне през следващата седмица, ще се затопли вследствие на валежите: "Още в сряда вечерта ще започне това намаление на валежите, но във вторник ще бъдат интензивни в цялата страна."

Петър Янков предупреди любителите на белите спортове да внимават в закрепването на ските и сноубордовете, тъй като пътищата ще бъдат влажни и заскрежени през почивните дни. 

Снегът е най-много в Банско над 1600 м и в Родопите. През следващите дни ще има условия за лавини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай