ТОЛ полицията ще следи само за платени пътни такси

Към момента трафик камерите могат да мерят за скорост, но шофьорите няма да получават т.н честитки, каза министър Петя Аврамова

ТОЛ полицията ще следи само за платени пътни такси | StandartNews.com

ТОЛ полицията няма да е истинска полиция. Тя ще проверява само и единствено имаме ли винетка. Това съобщи регионалният министър Петя Аврамова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал. Това не е полиция, хората трябва да го знаят, това са представители на Националното ТОЛ управление, които ще следят единствено и само за редовността на пътуващите, относно плащането на т.н пътни такси, обясни министър Аврамова Към момента трафик камерите могат да мерят за скорост, но шофьорите няма да получават т.н честитки за превишена скорост, каза още тя.

1,35 млрд. лева правят магистрала Хемус необратим проект! Което и правителство да управлява страната, Северна България ще има осигурена магистрална отсечка. Тези средства осигуряват строителството на 134 км от Боаза до разклона за Велико Търново, заяви министър Петя Аврамова.

Остават още 90 км, за които в следващите години трябва да се намери финансиране, разясни Аврамова и добави, че има вече има технически проект за трасето до разклона Плевен-Ловеч и иден проект за останалата част. Предстои да бъдат обявени тръжни процедури.

Вече има чужди компании, които се станали членове на Камарата на строителите, така че интересът към строителството в България ще бъде голям, предвид и тези 1,35 млрд за магистрала „Хемус” и останалите участъци, които предстоят като строителство по републиканската пътна мрежа и магистралите, каза още министър Аврамова. Тя определи като популистки и абсолютно деструктивни критиките на БСП, които искат независима експертиза за магистралите в страната и обвиненията в некачествено строителство.

На опозицията вероятно и отива да се държи по този начин, но за мен рушенето на авторитета на български институции и на цял един строителен бранш е неприемливо. Не мога да се съглася с това деструктивно поведение, категорична бе Аврамова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай