Токът затваря училища

Завишените цени на хранителните продукти за децата в градините ще доведат най-напред до намаляване на качеството на предлаганата храна

Токът затваря училища | StandartNews.com

Има опасност от затваряне на училища заради скъпия ток. Това алармира Съюзът на работодателите в системата на народната просвета.

Опасностите от затваряне на учебни заведения веднага след лятото, поради неплатени сметки за ток и горива станат все по-реални. Завишените цени на хранителните продукти за децата в градините ще доведат най-напред до намаляване на качеството на предлаганата храна, а след това и до затваряне на градините, поради липса на средства за храна, написа в социалната мрежа Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

От Съюза на работодателите в системата на народната просвета /СРСНПБ/ настояват за спешна целева актуализация на парите за ток, гориво и издръжка на образователните институции - увеличение с поне 40% на парите за издръжка.От Съюза предлагат субсидията да бъде целева за всяка институция според броя на учениците и на класовете, но и според броя на сградите ползвани от училищата или детските градини.„Необходимите средства за издръжка на детските градини - освен за консумативи, трябват пари за повишените цени на продуктите за храна. Предлагаме да бъдат заложени още 30% към сегашния стандарт от 650 лв. /дете“, посочват от там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай