Вторник,

Тъмнина! Райони в София се готвят да гасят осветлението

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
1278
Тъмнина! Райони в София се готвят да гасят осветлението
A
A
A

По-висока с 50% е сметката за ток за месец декември спрямо същия период на миналата година в район „Изгрев” в София, считан за един от елитните в столицата. Тъй като цената става непосилна за местната администрация, управата обмисля поетапно спиране на уличното осветление.

„Ситуацията започва да става доста притеснителна. Увеличението за небитови потребители с над 50% ще затрудни районните и общински администрации като цяло”, обяви пред Нова телевизия д-р Делян Георгиев, кмет на район „Изгрев”. Той смята, че Столичната община трябва да започне да взима мерки.

„София е град с над 2 милиарда бюджет. Недопустимо е гражданите да останат на тъмно в един момент. В район "Изгрев" плащаме едни от най-високите данъци в цяла София. Не мога да приема, че жителите на „Изток”, „Изгрев” и „Дианабад” ще останат в един момент с тъмни подлези”, коментира Георгиев.

Той очаква всеки момент писма-инструкции от Столичната община да започне ограничаването на разходите за топлоенергия, електроенергия и вода.

„След подлезите ще трябва да се ограничи потреблението на топло и електроенергия във всички общински сгради, в това число и в училищата и детските градини”, заяви Георгиев.

По думите му ако през миналата година само за подлезите е плащано около 60 000 лева, то сега сметката е двойна.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички