Темза отмъсти за българите

Темза отмъсти за българите | StandartNews.com

Докато английският премиер лорд Дейвид Камерън се вторачваше в летищата в очакване на бедните и мързеливи източни емигранти, Лондон беше безпрецедентно залят от водите на Темза. Така се случва, когато се опитваш да търсиш причините за едно или друго там, където не им е мястото.

 

За да отклони вниманието на своите сънародници от проблемите на кризата, които неговото правителство не може да реши или го прави не достатъчно бързо, британският министър -председател изпадна в смешна ситуация. Която обаче ще струва на страната милиони паунди. Пораженията от незапомнените наводнения тепърва ще се изчисляват и възстановяването няма да мине без труда на емигрантите, специализирани във всякакъв вид едри и дребни ремонти.

 

Интересно е какъв прякор на лорда ще измислят известните с тънкия си хумор британци. Сещам се за Тони Блеър, който въвлече Обединеното кралство във войната в Ирак, използвайки по три пъти на ден заплахите от химическо оръжие, оказали се впоследствие фалшиви. Тогава поданиците му започнаха да го наричат подигравателно "генерал Блеър".
Работодателите на Острова обаче не се вслушват много-много в истериите на Камерън и на някои от медиите.

 

Много отдавна - още от падането на Берлинската стена, работници от Изток пристигат на тумби и единственото, което интересува управителите на малки и големи фирми - без разлика, е кой може да се справи с работата. За доста позиции, и то не само като общи работници, от години са предпочитани източноевропейци, включително българи и румънци, казват наши дългогодишни емигранти. Важното е да си достатъчно квалифициран и да си гледаш работата добре. Бизнесът не се интересува кой от къде е, а какви качества има.

 

Бригадите от "полски водопроводчици", също всеизвестно доскорошно плашило, сега са едни от най-търсени за домашни ремонти, защото работят бързо, качествено и евтино. Британската икономика от век се развива благодарение на чуждата работна сила. След войните английски кораби редовно са правели рейсове до Карибите и други островни държави, за да товарят туземци, които откарвали да работят по полетата в Уелс и Ирландия. Местните били примамвани с уиски, напивани и след като изтрезнеели, вече били на стотици мили в океана.

 

Най-много жители на Ямайка са попаднали така в Англия и сега съставляват доста сериозна прослойка трето и четвърто поколение британци. Всичко това е много добре известно на средния англичанин, затова той сега следи особено внимателно Темза, а не изявленията на премиера си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай