Тарантино иска милион долара

Тарантино иска милион долара | StandartNews.com

Куентин Тарантино е побеснял заради новинарски сайт, който тиражира новия му сценарий.

Режисьорът подаде иск срещу Gawker за един милион долара. Тарантино обяви, че се отказва да снима The hateful eight ("Отвратителната осморка"), след като историята му беше публикувана в интернет. Линкове към текста насочваха феновете на скандалния кинаджия.

Ако бъдат открити, публикувалите първи текста ще носят отговорност за нарушаване на авторското право, а Gawker - за съдействие при нарушаването му. Сайтът до снощи продължаваше да е отворен, но връзките към сценария бяха премахнати. В редакционна статия главният редактор на Gawker Джон Кук пояснява, че не неговият сайт е изнесъл в интернет сценария. След като научил за изтичането, Gawker просто съобщил за факта и просто е публикувал връзка - "защото това е информация".

"Безкрайно съм обиден, защото след като написах сценария, си позволих да го споделя с шестима. Това са хора, на които си мислех, че мога да имам пълно доверие, но очевидно не е така", довери разочарованието си Тарантино. Режисьорът допълни, че категорично спира работата по филма. "Вече нямам желание. Ще публикувам сценария и ще продължа напред. Имам поне още десет такива истории".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай