Сряда,

Танкове излизат по пътищата у нас, в небето кръжат US вертолети

От: Редакция -
1409
Танкове излизат по пътищата у нас, в небето кръжат US вертолети
A
A
A

Придвижване на военна техника по републиканските пътища предстои в следващите дни.

Това е свързано с учения, които се провеждат в България, уверяват от Министерството на отбраната. 

В неделя от Стара Загора, Хасково, Ямбол, Благоевград, Враца и Смолян през Хасково до полигон „Корен“ ще има придвижване на военни и техника. Тя е за учението на военните от формированията за противовъздушна отбрана и алпийския полк. Ученето приключва на 18 и 19 март, когато ще се извърши придвижване на военнослужещите с участвалата военна техника обратно по посочените маршрути по пътната инфраструктура и с железопътен транспорт.

Всеки понеделник и петък от Пловдив до полигона „Црънча“ и обратно ще има придвижване на техника и военни на Специалните сили.

До 18 март се предвиждат и полети на вертолети от Сухопътните войски на САЩ в Европа от Румъния до учебен полигон „Ново село“ и обратно. Полетите ще бъдат изпълнявани в рамките на съвместната българо-американска подготовка “Joint Training”. Тя се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина, съобщиха още от военното министерство.

 Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, уверяват от МО.

Информациите за за придвижване на военна техника у нас зачестиха след началото на конфликта в Украйна. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички