Сюрприз на границата! Яки глоби

Граничарите връчват шифове на КАТ

Сюрприз на границата! Яки глоби | StandartNews.com

Голям сюрприз чака неизрядните шофьори на границата. 

Граничните полицаи ще глобяват и ще връчват фишове по ГКПП-тата, както и в граничните зони, предвиждат промени в правилника за граничните пунктове, предложени от МВР.

Досега граничарите можеха да правят това само на международните летища. С новите правила те ще имат правомощията на пътни полицаи.

Още през 2020 г. граничари започнаха да връчват глоби на границата, но Върховният административен съд отмени тази практика като незаконосъобразна.

Според мотивите на МВР с новите правомощия на граничарите като катаджии ще се повиши пътната безопасност по браздата, както и на ГКПП-тата. 

Сега, ако хванат нарушител, който трябва да бъде глобен, те се обаждат на колегите си от Пътна полиция и чакат на място. Така се отклоняват от преките си задължения. Катаджиите пък пътуват с километри до мястото и харчат много гориво, а шофьорите чакат с часове, за да им съставят актове и фишове.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Me, myself and I
преди 3 седмици

Госпожо Мира, спрете с тъпотиите и глупостите, само заради сензацията. Разбирам неистовото ви желание да се излагате, но не ви прави чест. Почти нищо ясно нестава от материалчето дето сте си изсмукали. Още по-малко ясно става какви са „яките глоби”. Напишете някакво число поне. Както по-горе споменах - глупости...

Откажи