Студът пристига, вятър носи облаци и валежи

Температурите по-високи в началото на деня - между 8 и 13 градуса, в София - около 10°

Студът пристига, вятър носи облаци и валежи | StandartNews.com

Времето ще бъде облачно, с валежи от дъжд. С умерен и силен вятър от североизток ще продължи да нахлува по-студен въздух и с понижението на температурите, във вечерните часове и през нощта, в Североизточна България, Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще се примесва или ще преминава в сняг. Очаква се и рязко и съществено застудяване. Температурите ще са с обратен дневен ход, сутринта - между 8 и 13 градуса, в София - около 10°, а привечер - от 2°-3° в северозападните до 7°-8° в югоизточните райони, в София - около 3°.

По Черноморието ще бъде облачно, около и след обяд на много места с валежи от дъжд. Вечерта и през нощта, главно в южните райони, има условия за значителни количества. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Температурите и на морския бряг ще са с обратен дневен ход, сутринта ще са от 10° до 14°, а привечер – между 5° и 7°. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, мъгливо и с валежи от сняг, сутринта под около 1200 метра - от дъжд, но с понижението на температурите дъждът и в по-ниските части бързо ще се примесва и ще преминава в сняг. Ще се образува снежна покривка. На много места в масивите в Западна и Централна България количествата валежи ще са значителни. Преди обяд вятърът ще бъде все още от юг, но до вечерта навсякъде ще се ориентира от североизток, ще се усили и по проходите ще се създадат условия за виелици. Температурите ще се понижават и към 14 часа на 1200 метра ще бъдат около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

През новата седмица времето ще бъде променливо, ветровито и студено за периода. В понеделник и вторник ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в районите с надморска височина над 500-600 метра и от сняг, но валежите ще намалеят като обхват и интензивност. В сряда облачността ще е променлива, но ще превали само на отделни места. Дневните температури ще се повишат. В четвъртък вятърът ще бъде от югозапад, в Източна България ще е умерен и силен, но затоплянето ще продължи. Облачността ще е по-често значителна, на места със слаби валежи от дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай