Студен четвъртък. Валежите продължават в различни части от страната

Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, в София – около 13°

Студен четвъртък. Валежите продължават в различни части от страната | StandartNews.com

Облачността днес ще е предимно значителна. В сутрешните часове в Източна България, а около и след обед на много места в югозападната половина от страната ще има валежи, по-значителни в Родопската област. Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен северозападен вятър. С него ще продължи да прониква по-студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, в София – около 13°.

Над планините облачността ще е значителна, главно след обед с валежи от дъжд, на височина над 1300 м ще преминава в сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7°, на 2000 м – около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове все още ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър, до полунощ – от югозапад, след полунощ от северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В петък облачността ще е по-често значителна. Валежите ще продължат, но ще са по-слаби и на по-малко места, главно в Южна България. Северозападният вятър ще отслабне, а по-късно през деня ще се ориентира от изток-североизток. Ще се понижат и минималните температури, ще са между 2° и 7°. През нощта срещу събота от юг валежите ще се активизират, а вятърът от североизток ще се усили, особено в източната половина от страната. През деня валежите ще продължат, интензивни и значителни по количество ще са в Източна България, там вятърът ще стане северен. Температурите ще са с малък дневен ход. До сутринта в неделя валежите в повечето райони ще спрат, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, вятърът за кратко ще се ориентира от юг-югоизток. Сутринта ще е студено, дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса. През деня облачността отново ще се увеличи, около и след обяд над Западна България ще е купеста, на места от запад на изток ще превали, възможно е и да прегърми. В понеделник ще бъде ветровито, вятърът ще е северозападен. Ще има променлива облачност, на отделни места, главно в планините и планинските райони, с краткотрайни валежи. През нощта срещу вторник от югозапад ще започнат нови валежи, които бързо ще обхванат цялата страна. Има повишена вероятност да са интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от югоизток, в Източна България и ще се усили. Сутрешните температури ще са по-високи, но през деня няма да се повишават много. През нощта срещу сряда валежите ще спрат, вятърът ще се смени със северозападен, слаб до умерен. В сряда вероятността за валежи намалява, облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще започне затопляне.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай