Петък,

Строят нова отсечка на метрото, къде ще е

От: Редакция -
340
Строят нова отсечка на метрото, къде ще е
A
A
A

В понеделник започва строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул.„Владимир Вазов” в район „Подуяне“.

Отсечката ще свърже ж.к. „Хаджи Димитър”  с ж.к. „Левски“. Тя е с дължина 3 км и 3 метростанции. Пpoгнoзaтa e те дa бъдaт гoтoви дo ĸpaя нa 2025 г.

Първата копка на строителството на новия участък ще бъде направена от 10.30 часа в понеделник на строителната площадка в близост до храм „Св. Ап. Йоан Богослов” метрото.

Строителството на метрото налага промени в движението по бул. „Владимир Вазов“ за няколко месеца. До 19 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на булеварда между ул. „Васил Кънчев“ и ул. „549“, като движението ще се извършва двупосочно в северното платно.

За същия период се забранява и влизането на превозни средства по северното пътно платно между ул. „Поп Груйо“ и ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, като движението ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на булеварда в посочения участък.

Автобусите от линии с номера 78 и 100 и тролейбусите от линии 1 и 3 ще се движат в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в участъка от ул. „Левски Вековен“ до ул. „549“ в посока ж.к. „Левски Г“.

Спирка „Ул. Васил Кънчев“ ще се измести успоредно на съществуващото си местоположение в уширение в северното пътно платно на булеварда в посока ул. „Витиня“.

Автобусите от линии 12, 14, 78, 119 и 120 ще се движат в южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в участъка от ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ до ул. „Станислав Доспевски“ в посока ул. „Летоструй“.

А тези от линии 78 и 120 ще се движат (в посока съответно кв. „Враждебна“/Зоопарка): по маршрутите до кръстовище ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ - ул. „Станислав Доспевски“, направо по ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, по бул. „Владимир Вазов“, наляво по ул. „Станислав Доспевски“ и по маршрутите, двупосочно.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички