Страхотна новина! Всички шофьори ще ликуват

Свързана е с цените на горивата

Страхотна новина! Всички шофьори ще ликуват | StandartNews.com

Ето я коледната изненада за шофьорите!

Драстичен спад в цената на суровия петрол на международните пазари. За последните 2 месеца средната цена на нефта е паднала с близо 20 долара. В същото време на колонките у нас отчитаме средно с 15 стотинки по-ниски цени на бензина и дизела.

Петролът – с най-ниска цена от 5 месеца. Ще го усетят ли и шофьорите?

За последните 2 месеца средната цена на суровия петрол - ключов компонент в изработката на бензин и дизел, е паднала с близо 20 долара на барел. За същият период цената на колонката е спаднала с 15 стотинки. Според експерти, до празниците цените ще паднат още.

„За празниците ще виждаме цени в диапазона на 2.40 до 2.60 макс на колонката за светли горива”, казва Димитър Хаджидимитров, собственик на верига бензиностанции.

По думите му при рязък спад в цената на суровия петрол отнема време това да се отрази на колонката, защото първо трябва да се изчерпят количествата, купени по-скъпо.

Според енергийният експерт Мартин Владимиров цената, на която рафинерията в Бургас продава горива на бензиностанциите е завишена, имайки предвид по-ниските цени на руския петрол, който България все още има право да използва.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай