Столична община с план. Как ще премахнат паметника

Възложен е план за безопасност

Столична община с план. Как ще премахнат паметника | StandartNews.com

План за безопасност и здраве относно Паметника на Съветската армия ще бъде изготвен по искане на областният управител на област София Вяра Тодева, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Планът е във връзка със заповедта на главния архитект на Столичната община, както и с протокол за оглед, изпратен от кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков, в който е констатирано предаварийно състояние на елементи от обекта. Обществеността ще бъде запозната своевременно с изработения план и с неговото привеждане в действие.

Вчера експерти от район „Средец“ са изготвили констативен протокол за състоянието на Паметника на Съветската армия в София, обяви по-рано през деня във Фейсбук кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков. Изпратено е предписание за поставяне на строителна ограда при паметника. 

На 9 август от „Левицата!“ организираха палатков лагер срещу премахването на Паметника на Съветската армия. На следващия ден към тях се присъединиха и представители на „БСП за България“ и на „Възраждане“. 

С решение на Министерския съвет от 2 август бе променен статутът на Мемориален комплекс „Паметник на Съветската армия" в Княжеската градина в София от имот публична държавна собственост на имот частна държавна собственост. Това означава, че имотът е в управление на областния управител Вяра Тодева, пише БТА

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай